ОДРЖАНЕ “ИЛИНДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ” У ТУРЈАКУ

Post Date: 01/08/2019

ОДРЖАНЕ “ИЛИНДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ” У ТУРЈАКУ

На стадиону Фудбалског клуба „Козара“ у Турјаку синоћ су одржане 13. „Илинданске свечаности“.

Манифестацију је отворила замјеница градоначелника Драгана Илић која је истакла да су Илинданске свечаности једна од значајнијих културних манифестација „Градишког љета“ коју Градска управа подржава и коју ће подржавати и убудуће због њеног значаја у очувању културне баштине овог подручја.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Турјак, Ненад Мирјанић, рекао је да је циљ ове културне  манифестације очување обичаја и традиције Поткозарја.

„Поводом славе мјесне заједнице окупљамо се у Турјаку већ 13-ту годину и задовљни смо подршком коју имамо од локалне управе, али и одзивом учесника који долазе из различитих крајева Републике Српске“, навео је Мирјанић.

У програму је учествовало 13 изворних пјевачких група са подручја Градишке, Бањалуке, Костајнице, Козарске Дубице и других крајева Републике Српске, а наступали су и чланови КУД-а Коловит, секција из Турјака. Ове године први пут публици се на тамбурици представио Дамир Бабић, члан Српског културно-умјетничког друштва „Засавје“ Трбовље из Словеније.