У НОВОЈ ТОПОЛИ СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 30/07/2019

У НОВОЈ ТОПОЛИ СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

У Новој Тополи је, поводом славе мјесне заједнице – Огњене Марије, данас служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје за 44 погинула и умрла борца Одбрамбено-отаџбинског рата.

Вијенце су положиле делегације Града Градишка, Градске борачке организације, Мјесне борачке организације и Савјета мјесне заједнице Нова Топола, Ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата и чланови породице погинулих бораца.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је обавеза градских власти да одају пошту свима који су положили своје животе у темеље Републике Српске и омогућили да данас слободно живимо.

„Република Српска је показала да је организована државна заједница која поштује своје јунаке и родољубе, али и развија се, гради и обезбјеђује услове да млади људи остају да живе на нашим просторима“, нагласио је градоначелник Аџић.

Предсједник Мјесне борачке организације Нова Топола Раде Мајсторовић навео је да је из ове мјесне заједнице у ратним дејствима у Одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 37 бораца, три борца су погинула несретним случајем, а четири су умрла у току рата.

„Овај крај је у свим ратовима у посљедњих сто и више година имао велики број жртава. Колико погинули борци значе мјештанима Нове Тополе говори велики број људи који су им одали пошту. Ми данас и неби ни били овдје да није било оних који су дали своје животе да се ова држава може слободно развијати“, истакао је Мајсторовић.

У Новој Тополи се данас, поводом празника Огњене Марије, одржава и традиционални народни збор.