МИНИСТАР АЛЕН ШЕРАНИЋ ПОСЈЕТИО ГРАД ГРАДИШКУ

Post Date: 31/07/2019

МИНИСТАР АЛЕН ШЕРАНИЋ ПОСЈЕТИО ГРАД ГРАДИШКУ

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић посјетио је данас Градску управу града Градишка гдје је са градоначелником Зораном Аџићем разговарао о постојећем стању здравствене и социјане заштите на подручју града Градишка, као и планираној реконструкцији градишке ОПште болнице.

Том приликом министар Шеранић је рекао да је Влада Републике Српске одобрила 500.000 КМ за прву фазу реконструкције Болнице у Градишци и да очекује да радови почну ускоро.

“Укупан пројекат је око 2,5 до три милиона КМ и биће реализован фазно у складу са активностима које будемо радили на терену.

Министар је рекао да прва фаза подразумијева проширење капацитета операционих сала и јачање темеља.

“Ова фаза би се наслањала на другу фазу, а то је, прије свега, пројекат енергетске ефикасности. Трећа фаза је коначна модернизација са опремом, што би омогућило болници, као и осталим болницама у које Влада Републике Српске доста улаже, већи ниво са аспекта инфраструктуре и опреме”, нагласио је министар Шеранић.

Он је истакао да Влада настоји да удружи средства из различитих пројеката да би обезбиједила да те установе имају што квалитетнију инфраструктуру.

Шеранић је оцијенио да Градишка, у складу са својом мрежом амбуланти породичне медицине, пружа квалитетну здравствену заштиту и настојаће се да она буде још боља.

“Важно је поменути опредијељеност Града Градишка да финансијски помогне Дому здравља и у овом тренутку они то адекватно и чине”, рекао је Шеранић.

Градоначелник Зоран Аџић је изразио задовољство што је министар исказао заинтересованост да ниво здравствене заштите у Градишци буде подигнут на још већи ниво.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске већ усвојила адекватне мјере, да ове године почиње реконструкција дијела Опште болнице, која, осим Градишке, покрива и општине Козарска Дубица и Србац.

“У неколико фаза ћемо опремити дио болнице гдје се налазе операционе сале и собе за пацијенте које су у веома лошем стању. Циљ је да болница у Градишци буде репрезент болнице за овај регион гдје би могли да обезбиједимо и гостовање љекара специјалиста ван Републике Српске, а помогнемо и уштеде у здравству смањењем одлазака пацијената ван Српске”, истакао је Аџић.

Градоначелник је рекао да је потребно набавити ново санитетско возило за Хитну помоћ, будући да су постојећа четири веома дотрајала. Он је информисао да је на ову тему разговарао и са министром Шеранићем и додао да би за ове намјене Град уложио додатна средства у складу са могућностима, а с циљем да грађани на простору цијелог града имају адекватну здравствену заштиту.

У оквиру Дома здравља Градишка дјелује 26 тимова породичне медицине.