ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦЕ

Post Date: 14/06/2019

ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦЕ

Градска управа града Градишка организовала је данас традиционални пријем за 10 ученика генерације основних и средњих школа и 26 ученика вуковаца који су све разреде школе завршили просјечном оцјеном 5,00.

Замјеница градоначелника, Драгана Илић, рекла је да Градска управа Градишка симболичним наградама  најбољим ученицима покушава указати на то да се труд и рад исплате.

Она је истакла да је буџетом Градске управе у 2019. години предвиђено 2,4 милиона КМ за образовање, превоз ђака, материјалне трошкове, стипендирање и друго и најавила ускоро градњу новог вртића у Брестовчини.

„Циљ градоначелника и Градске управе је стварање повољнијег привредног амбијента како би младе, школоване људе задржали на подручју Градишке“, рекла је замјеница градоначелника Драгана Илић.

Ученик генерације у Основној школи „Васа Чубриловић“, Тара Шокчевић каже да јој пуно значи данашњи пријем, да није било лако током школовања, али да се труд увијек исплати.

Ученик генерације Гимназије Градишка, Милош Марјановић, рекао је да се трудио током све четири године школовања у различитим областима и из различитих предмета и да му је драго што је његов рад видљив и што се организује пријем за најбоље ученике. Планира да упише Факултет техничких наука у Новом Саду.

Ученици генерације средњих школа награђени су са по 500 КМ, а ученици генерације основних школа са по 300 КМ, док су вуковци добили по 100 КМ.

Свечани пријем за најбоље ученике је одржан у Културном центру Градишка. У културно-умјетничком програму наступили су ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“, чланице плесног студија „Денс степ“ и учесница Ђурђевданског фестивала Николина Чакаљ.