ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА“

Post Date: 28/06/2019

ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА“

Под слоганом „Љепша Српска- бројнија Српска“ у Градишци је данас одржана осма Конференција беба. На овогодишњој конференцији учествовало је 107 беба рођених између Видовдана 2018. године и Видовдана ове године.

Манифестацију је отворио начелник Службе градоначелника града Градишка Горан Суботић који је рекао да Град Градишка подржава овакве и сличне манифестације.

„Град Градишка за пронаталитетну политику издваја преко 70.000 КМ, надам се да ће се ова манифестација одржавати још много година и да ће бити све више беба у нашем граду и у Републици Српској“, додао је Суботић.

Најмлађа регистрована беба на овој Конференцији је Маја Лукић, рођена је 4. јуна ове године, а њена мајка Весна изразила је задовољство манифестацијом, јер је како каже ово један од начина да се помогне промовисању родитељства.

„Ово је први пут да сам овдје, свака  помоћ је добродошла, поготово нама који имамо још дјеце“,  рекла је Лукићева.

Најстарија регистрована беба је Марија Усорац рођена 27. јуна 2018. године, а њена мајка Радмила Усорац-Илисић истакла је да планира проширење породице.

„Конференција беба подстиче рађање дјеце у нашем граду, којих треба да буде више, а родитељима сваки вид помоћи буде од користи“, додала је Усорац-Илисић.

Беба са највише браће и сестара је Павле Гајић, који има седморо браће и сестара, а његова мајка Ивана се захвалила организаторима Конференције беба.

„Није лако одгајати осморо дјеце, али је изузетна част, њихови осмјеси су највећи поклон који као родитељ могу добити“, истакла је Гајићева.

Покровитељ манифестације је Градоначелник Градишке, а бројни спонзори обезбједили су новчане и робне награде за учеснике Конференције. У програму су учествовали малишани из Јавне предшколске установе „Лепа Радић“.

У периоду од 28. јуна 2018. године до 28. јуна 2019. године у Градишци је рођено 300 беба.

Овогодишња „Конференција беба“ одржана је у 39 општина и градова у Републици Српској.