ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ФАБРИЦИ „ELLA TEXTILE“ – „CALZEDONIA“

Post Date: 13/06/2019

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ФАБРИЦИ „ELLA TEXTILE“ – „CALZEDONIA“

Градоначелник Зоран Аџић посјетио је данас Агроиндустријску зону Нова Топола гдје је обишао радове на градњи фабрике „Ella textile“, односно „Caldezonia“ и разговарао са власником ове италијанске компаније Франческом Руфолијем.

Том приликом градоначелник Аџић је истакао да је ова фабрика највећа инвестиција на подручју Агроиндустријске зоне, те да се радови на овом објекту приводе крају.

„Иза ове инвестиције стоји италијанска компанија “Caldezonia“, вриједност инвестиције износи 20 милиона евра, а у коначној фази ова фабрика би требала да запошљава око 500 радника. Тренутно фабрика има тренинг центар у изнајмљеном простору али жеља власника је да се што прије преселе у нове просторије односно један дио ове фабрике, који ће убрзо бити спреман за рад“, додао је Аџић.

Градоначелник је рекао да Градска власт континуирано ради на стварању свих инфрастуктурних предуслова за конекцију објеката у Агроиндустријској зони на водоводну, канализациону и струјну мрежу.

„Градишка је препознатљива и погодна средина  за реализацију домаћих и страних инвестиционих пројеката и она оправдава свој статус града са БФЦ сертификатом са повољним условима за  инвестирање. Поред овог привредног субјекта на подручју Агроиндустријске зоне успјешно послује још предузећа, што је показатељ да Градска управа озбиљно ради на развоју привреде“, истакао је Аџић.

Власник компаније „Caldezonia“ Франческо Руфоли рекао је да је прије годину дана почео да гради фабрику у Новој Тополи и да је уз помоћ града и градоначелника у кратком року успио да заврши доста радова.

„Тренутно све фазе завршетка ове фабрике нису готове али крајем јуна ће један дио фабрике бити завршен, у који ће бити пресељен тренинг центар и започета производња. Разлог зашто сам баш одлучио отворити погон  на подручју Градишке су близина граничног прелаза, велики број радника који тражи посао и близина наше фабрике у Вараждину“,  рекао је Руфоли.