ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ЗАЈЕДНИЧКОМ ФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА ПОМОЋИ БОРАЧКИМ КАТЕГОРИЈАМА

Post Date: 02/04/2019

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ЗАЈЕДНИЧКОМ ФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА ПОМОЋИ БОРАЧКИМ КАТЕГОРИЈАМА

Представници Општине Градишка, Борачке организације општине Градишка и Фондације „Солидарност“ Градишка потписали су данас Протокол о заједничком финансирању Програма помоћи борачким категоријама општине Градишка у 2019. години.

Начелник општине Градишка, Зоран Аџић рекао је да је Општина Градишка Буџетом за 2019. годину издвојила за потребе борачко-инвалидске заштите и стамбено збрињавање 438.000 КМ што је за 14 одсто више у односу на 2016. годину. Он је нагласио да је потписивањем Протокола Општина додатно обезбиједила 20.000 КМ за Фондацију „Солидарност“ што је 60 одсто више у односу на 2016. годину.

Према ријечима Аџића од планираног  износа, 283.000 КМ издваја се за помоћ у стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и рад Борачке организације, а око 136.000 КМ за рад удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

“Морам рећи да неке организације ове године нису уврштене у Буџет, као што су Удружење војних пензионера и Удружење ветерана због престанка рада односно неиспуњавања услова конкурса.

Предсједник општинске Борачке организације Градишка Зоран Лазић рекао је да вриједност планиране помоћи износи 57.000 КМ и да је у оквиру програма помоћи борачком категоријама планирана помоћ у куповини уџбеника, реализације ђачких екскурзија, стипендија, куповину огревног дрвета, бањско лијечење и стамбено збрињавање.

Начелник општине Градишка, Зоран Аџић рекао је да је прошле године комплетирано и завршено Централно спомен обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и изразио наду да ће до 24. априла, Дана града Градишка бити завршена Монографија погинулих и умрлих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата општине Градишка. Аџић је додао да су у плану и активности на изградњи Спомен собе.