Почела “Прољећна акција уређења града”

Post Date: 10/04/2019

Почела “Прољећна акција уређења града”

Садњом саднице “Гинка” на зеленој површини у Видовданској улици код “Старог храста”, данас је градоначелник Градишке Зоран Аџић озваничио почетак “Прољећне акције уређења града”.

Почетку акције прусуствовали су представници Градске управе и јавних предузећа и установа, ученици основних и средњих школа, те малишани из предшколске установе “Лепа Радић”, који су засадили цвијеће.

Градоначелник Аџић је рекао да је циљ акције да Градишка буде лијеп и уређен град, са што више зелених површина и дрвореда.

”Циљ нам је да путници намјерници који прођу кроз наш град понесу најљепше успомене, а с друге стране да створимо услове да наши грађани могу да прошетају зеленим површинама, уређеним и чистим градом и да уживају у истом”, истакао је Аџић.

Аџић је нагласио да ће Град увијек подржавати ове активности и да ће наставити са улагањем у инфраструктурно опремање зелених површина. Додао је да је прошле године уређен простор око моста, гдје је изграђено игралиште за дјецу и постављена шаховска табла за пензионере.

Директор Комуналног предузећа”Градска чистоћа” Градишка, Жељко Билбија, истакао је да је прољетна акција уређења града почела много раније прије званичног почетка и додао да су у претходном периоду на градском кеју засадили ниске трајнице и офарбали клупе, уредили парк код Аутобуске станице у Градишци као и простор код Ветеринарске станице у Новој Тополи.У парку Слободе засађене су саднице јапанске трешње, а на неколико мјеста на подручју града саниране су дивље депоније.

Контејнери за одлагање кабастог отпада биће постављени на три локације у граду, док ће предузеће”Green Tank” бити задужено за прикупљање електронског отпада.

Директор поменутог предузећа, Младен Тешевић рекао је да сваке године учествују у прољећној акцији уређења града на начин да збрињавају електронски отпад, који према његовим ријечима, садржи опасне материје које штетно дјелују на природу.

У оквиру ове акције, која ће трајати до 24. априла, предвиђено је прикупљање ситног и кабастог отпада, прање улица, обиљежавање хоризонталне и вертикалне сигнализације, крпљење ударних рупа и уређење зелених површина, а у акцију су укључени: Одјељење за просторно уређење и грађење, Одјељење за комуналне и стамбене послове и Комунална полиције Градске управе града Градишка, КП „Градска чистоћа“ а.д. Градишка, основне градске и средње школе, Јавна установа за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“, Привредно друштво „Green Tank“ д.о.о. Градишка и други.