ОПШТИНА ГРАДИШКА ДОБИЛА СТАТУС ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 05/04/2019

ОПШТИНА ГРАДИШКА ДОБИЛА СТАТУС ГРАДА ГРАДИШКА

Ступањем на снагу Закона о Граду Градишка и доношењем одлука на данашњој ванредној скупштинској сједници Градишка је данас и званично постала град.

На данашњој ванредној сједници Скупштине општине Градишка донесене су одлуке о конституисању органа града Градишка, односно Скупштине града Градишка као представничког органа власти и Градоначелника Града Градишка као извршног органа власти у Граду Градишка.

Усвојене су и одлуке о измјенама Статута општине Градишка, о измјенама и допунама Пословника о раду Скупштине општине Градишка, као и Одлука о формирању Стручне службе Скупштине града.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић честитао је свим грађанима Градишке и нагласио да је  Градишка досањала сан и званично постала град, наводећи да су активности на добијању статуса града започете у фебруару 2017. године.

Аџић је захвалио Влади Републике Српске, Народној скупштини, предсједници Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који су и  на својим претходним функцијама уложили значајан труд да би Градишка постала град.

“Много средстава са нивоа Републике Српске је уложено да би Градишка и била инфрастуктурно изграђена и добила обрисе града”, навео је Аџић.

Он је истакао да је обавеза градских власти од данас значајно већа, јер статус града налаже да се још јачим интензитетом настави са развојем Градишке, како би она за 10 до 15 година постала модеран и уређен средњоевропски град.

“Морамо да градимо бољу инфрастуктуру на подручју цијелог града и стварамо услове за интензивнији привредни развој и отварање нових радних мјеста. Наша је обавеза да што више младих људи у Градишци укључимо у све активности, да они буду нова снага и стварају услове да могу да остану да живе и раде у Градишци”, нагласио је Аџић.

Градоначелник је додао да су пред Градском управом многи изазови и капитални пројекти који ће Градишку представити као препознатљив град, не само у Републици Српској и БиХ, него и у цијелом региону.

“Заједено, са нивоа Градске управе, Владе Републике Српске, Савјета министара БиХ, можемо учинити доста да Градишка и достигне овај циљ”, закључио је градоначелник.

Он је захвалио и свим досадашњим начелницима општине Градишка и предсједницима Извршних вијећа, те предсједницима протеклих сазива Скупштине општине и осталим општинским функционерима, који су у протеклим временима уложили труд, рад и енергију да Градишка постане град.