ОДРЖАН КОНЦЕРТ ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА И “БИГ БЕНДА”

Post Date: 25/04/2019

ОДРЖАН КОНЦЕРТ ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА И “БИГ БЕНДА”

Поводом Дана града Градишка – 24. априла, на љетној позорници градишког Културног центра вечерас је одржан концерт трубача Дејана Петровића и “Биг бенда”.

Петровић је рекао да први пут свирају публици у Градишци, коју су развеселили својим ауторским пјесмама и обрадама страних и домаћих поп и рок хитова и народних пјесама.

Он је истакао да класичних трубачких оркестара у Србији има много, те да му је био циљ да се избори за свој музички пут стварајући ауторску музику и да постане познат по свом стилу, а да је све почело 2007. године када је трубачком оркестру додао електричну и бас гитару, друге инструменте и вокал.

“То се људима у региону свидјело и све више смо тражени, али и људи ван ових простора воле балкански мелос и нашу музику”, додао је Петровић.

Он је навео да из мјесеца у мјесец мјењају репертоар и раде на новим пјесмама и обрадама, а једну од задњих обрада радили су са Снеженом Ђуришић, са којом су обрадили стари хит “Калуђеру мој”.

На концерту Дејана Петровића и “Биг бенда” у Градишци окупило се неколико стотина грађана за које су били обезбјеђени бесплатан роштиљ, пиво и сокови.

Организатор концерта је Туристичка организација Градишка, а покровитељ је градоначелник Градишке.