НОВА ИНФРАСТРУКТУРНА УЛАГАЊА У АГРОИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ НОВА ТОПОЛА

Post Date: 16/04/2019

НОВА ИНФРАСТРУКТУРНА УЛАГАЊА У АГРОИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ НОВА ТОПОЛА

Данас су у просторијама Градске управе Градишка потписана два уговора о извођењу инфраструктурних радова у Агроиндустријској зони Нова Топола, чија је укупна вриједност око 6,7 милиона КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да се први уговор, чији су потписници УНДП БиХ и „Хидро-коп“ д.о.о. Бања Лука, односи на изградњу инфрастуктуре за одвођење оборинских вода, за који је УНДП донирао 614.000 КМ, а Градишка издвојила 463.000 КМ.

Он је додао да је други пројекат, за који је Град потписао уговор са “Хидро-копом”, доградња канализационе мреже и саобраћајница у Агроиндустријској зони.

“Вриједност радова у оквиру другог пројекта је око 5.500.000 КМ, а у првој фази, која ће бити реализована у току ове године, планирана је реализација радова вриједности око 2.650.000 КМ”, навео је Аџић.

Градоначелник је изразио увјерење да ће бити још доста заинтересованих инвеститора за улагања у изградњу погона у Агроиндустријској зони, што ће обезбиједити услове за отварање нових радних мјеста. Градоначелник је додао да ће сав приход остварен по основу продаје земљишта у тој зони бити инвестиран у њено даље инфраструктурно опремање.

Директор предузећа “Хидро-коп” д.о.о. Бања Лука Радислав Бабић прецизирао је да је рок за изградњу инфраструктуре за одвођење оборинских вода шест мјесеци, а за други пројекат двије године.