БОГАТОМ ГАСТРОНОМСКОМ ИЗЛОЖБОМ И ПРОМОЦИЈОМ РАКИЈА И ВИНА ЗАВРШЕН “ЗДРАВОФЕСТ 2019”

Post Date: 25/04/2019

БОГАТОМ ГАСТРОНОМСКОМ ИЗЛОЖБОМ И ПРОМОЦИЈОМ РАКИЈА И ВИНА ЗАВРШЕН “ЗДРАВОФЕСТ 2019”

Гастро изложбом здраве хране и традиционалне кухиње, промоцијиом домаћих ракија и домаћих вина из региона те пригодним музичким програмом  и етно-изложбом, данас је у Свадбеном салону “Такси бар” одржан други дан манифестације “Здравофест 2019.”

Градоначелник Градишке Зоран Аџић похвалио је данашњу понуду традиционалне хране и домаћих ракија и вина истичући да се сви можемо окренути нашој гастрономској понуди и баштини и то пласирати као туристички садржај чиме би град Градишка и Република Српска остварили значајне приходе у својим буџетима.

Директор Туристичке организације Градишка Вељко Јовановић рекао је да се присутнима представио велики број актива жена са гастро понудом, неколико винарија са подручја Републике Српске и Србије као и ракијаши са подручја Градишке.

На изложби здраве хране и традиционалне кухиње слатке и слане специјалитете представиле су “Креативне жене” Актива жена Градског одбора СНСД-а Градишка. Потпредсједница Актива Слађана Шиник рекла је да Актив традиционално учествује на Здравофесту и да су овај пут изложиле посна и мрсна јела.

Љубица Кољанчић из Удружења жена “Мајка” из Рогоља рекла је да су оне данас понудиле посну трпезу јер се обиљежава Велика недеља када је важно постити у сусрет Васкрсу.

Представник фирме “БМБ Делта” из Јабланице Славко Кнежић представио је природне воћне ракије “Козарски бисер”. Он је истакао да производе шест врста ракија које су награђиване на бројним сајмовима истичући признања интернационалног сајма у Лондону за 2014., 2015. и 2018. годину.

Кнежић је нагласио да се ракије производе на  традиционалан начин од воћа узгојеног у Јабланици.

Осим представника градишке и бањалучке регије посјетиоци Здравофеста су могли пробати традиционалну гастрономску понуду гостију из Сврљига у Србији. Учесницима другог дана “Здравофеста 2019” додијељене су захвалнице и плакете за најуређенији штанд.