ОДБОЈКАШИЦЕ И ОДБОЈКАШИ ОШ „ПЕТАР КОЧИЋ“ ПОБЈЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА

Post Date: 06/03/2019

ОДБОЈКАШИЦЕ И ОДБОЈКАШИ ОШ „ПЕТАР КОЧИЋ“ ПОБЈЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА

Ученици Основне школе „Петар Кочић“ Нова Топола освојили су прва мјеста у мушкој и женској конкуренцији на завршном Лига такмичењу из одбојке за ученике основних школа са подручја општине Градишке, које је одржано у спортској сали школе у Новој Тополи.

На завршном трећем колу општинског Лига такмичења у одбојци учествовале су екипе основних школа „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“ из Градишке, а за најбоље играче турнира проглашени су Михаела Вујчић и Александар Грујчић, обоје из побједничких екипа Основне школе „Петар Кочић“.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности општине Градишка Давор Глишић, који је уручио награде побједницима, рекао је да је циљ овог такмичења, које се одвија у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, да се што више дјеце основаца бави спортом.

Завршница општинског Лига такмичења у кошарци за ученике основних школа одиграва се сутра у спортској сали Подручне основне школе „Младен Стојановић“ у Врбашкој.

Прва утакмица почиње у 13 часова, а посљедња у 15 часова и 40 минута, након чега ће бити уприличена додјела медаља и пехара побједничким екипама у мушкој и женској конкуренцији.

Оба такмичења се одржавају у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, а прваци општинских такмичења стичу право учешћа на Регионалном првенству Малих олимпијских игара за ученике основних школа са подручја регије „Приједор“.