ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ ЗА АКАДЕМСКУ 2018/19. ГОДИНУ

Post Date: 18/02/2019

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ ЗА АКАДЕМСКУ 2018/19. ГОДИНУ

Студенти који су остварили право на стипендију Општине Градишка за академску 2018/2019. годину потписали су 16. фебруара Уговоре о стипендирању са замјеником начелника Општине Градишка, Драганом Илић.

Тим поводом, замјеница начелника општине је навела да је услове конкурса ове године испунио 161 студент и да је у буџету Општине за стипендирање и друге видове помоћи студентима предвиђено 250 000 КМ.

Она је нагласила да Општина Градишка за образовање, од предшколског узраста до високог образовања, издваја око 2.500 000 КМ.

Замјеница начелника општине је поручила студентима да уче и улажу у себе јер вријеме које долази тражи образоване младе људе који посједују одређене вјештине и без чега ниједна локална заједница не може напредовати.

Дајана Тодоровић, студент друге године студијског програма геодезија, истакла је да свака стипендија много значи јер студентски живот изискује много трошкова и да је свака новчана помоћ добродошла. Она је нагласила да је изабрала геодозију јер сматра да је та наука данас распрострањена и да ће свако ко је упоран и стручан у својој области моћи наћи посао.

Ивана Пепић, студент медицинске физике у Новом Саду, нагласила је да је стипендија мотивација за даље и значајна финансијска помоћ студентима.

Маја Трнинић, студент друге године Електротехничког факултета у Бањалуци, такође је истакла да је стипендија значајна за њу и захвалила се начелнику и Општини Градишка на подршци студентима.

Исплаћује се укупно десет стипендија, у мјесечном износу од 120 КМ.