ОДРЖАНА 21. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Post Date: 26/02/2019

ОДРЖАНА 21. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Данас је у просторијама Скупштине општине Градишка одржана 21. редовна сједница, на којој је између осталог, усвојен Програм рада Начелника општине и Општинске управе општине Градишка за 2019. годину, са Годишњим планом имплементације Стратегије развоја општине Градишка.

Овај програм другу годину за редом рађен је по МиПРО методологији и реализован је у оквиру пројекта општинског еколошког и економског управљања МЕГ који финансира Влада Швајцарске, а проводи Развојни програм УН у БиХ.

Као главни циљеви Општинске управе у 2019. години наведени су брзо, организационо, кадровско и техничко оспособљавање управе за ефикасно пружање услуга грађанима и привредним лицима, унапређење комуналног система и обезбјеђење процеса интензивнијег развоја комуналне инфраструктуре и стварање услова за економски развој и запошљавање.

Начелник општине Зоран Аџић, коментаришући Програм рада и Годишњи план имплементације Стратегије развоја, истакао је да су овим документима предложена 53 пројекта и програма из области економског и друштвеног развоја и области животне средине. „Реализација истих биће усклађена са могућностима финансирања с тим да ће акценат бити на реализацији стратешких пројеката а све у циљу побољшања услова живота свих грађана.

На данашњем скупштинском засједању усвојени су и извјештаји о извршењу Програма рада Скупштине општине Градишка и реализацији Политике волонтирања за 2018. годину, те информације о стању у јавном путничком саобраћају и такси превозу, противпожарној заштити, погребној дјелатности и стању у здравству на подручју општине за прошлу годину.

Разматране су информације о стању пружања услуга ЈЗУ „Болница Градишка“, стању снабдјевања електричном енергијом, стању јавне безбједности и безбједности у саобраћају, о раду Пореске управе Бања Лука – Подручна јединица Градишка и стању у области поштанског саобраћаја на подручју општине за 2018. годину.

Одборнци су усвојили Одлуку о оснивању Форума за безбједност грађана на подручју Градишке, те одлуке о отпису потраживања комуналног предузећа „Топлана“ Градишка, прихватању улагања привредног друштва ИЕЕ д.о.о. Бањалука – Радна јединица Градишка у комуналне објекте и уређаје комуналног предузећа Топлана, као и низ других одлука.