ПРИЈЕМ ДИРЕКТОРА ВАСПИТНО-ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА И УСПЈЕШНИХ УЧЕНИКА

Post Date: 28/01/2019

ПРИЈЕМ ДИРЕКТОРА ВАСПИТНО-ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА И УСПЈЕШНИХ УЧЕНИКА

Начелник општине Зоран Аџић организовао је данас традиционални светосавски пријем за директоре васпитно-образовних установа и успјешне ученике са подручја Градишке.

Начелник Аџић је истакао да Градишка може да буде поносна јер има много успјешних ученика основних и средњих школа који улажу у своје образовање, како би у будућности постали упјешни у својим занимањима.
Он је истакао да Општина Градишка улаже око десет одсто свог буџета за рад васпитно-образовних установа.
„Та издвајања су, у односу на 2018., ове године повећана за 90.000 КМ. За средње школе се издваја око 500.000 КМ, 170.000 за превоз ученика, 10.000 КМ за годишње награде најбољим ученицима и просвјетним радницима, а за рад Јавне установе за предшколско образовање и васпитање „Лепа Радић“ издваја се 1.450.000 КМ“, навео је Аџић.

Према његовим ријечима, Општина Градишка је учешћем у неколико пројеката и уз помоћ привредних субјеката опремила два кабинета Техничке школе са ЦНЦ тренажерима и машинама, а од наредне школске године у Средњој стручној и техничкој школи ће бити уведен смијер текстилних техничара, јер је циљ да се школују кадрови који су потребни градишкој привреди.

Аџић је нагласио да ученици и студенти треба да одлазе на школовање и у друге градове и државе а да је обавеза да им се створе услови да се врате и своје знање примјене у циљу развоја Градишке и Републике Српске.

Предсједник Актива директора основних школа општине Градишка Рајна Солдат оцијенила је да је образовање у градишким школама веома квалитетно, али да увјек може бити боље, те да је веома важно похвалити најбоље ученике.
„Свака похвала је додатна мотивација, јер дјеца која су дошла на пријем су то заслужила својим успјехом, трудом и залагањем“, нагласила је Рајна Солдат.

Ученик трећег разреда градишке Гимназије Владан Цвјетковић истакао је да му пријем код начелника много значи, наводећи да је прошле године био републички првак из информатике, а двије године је био међу четири најбоља информатичара међу средњошколцима у БиХ, што му је омогућило да учествује на међународним информатичким олимпијадама у Јапану и Ирану.

Током пријема је истакнуто да је вома важно што је од прошле године установљена и награда за најбоље просвјетне раднике, које им се уручују на традиционалној Светосавској академији у Градишци.