ПРОСЛАВЉЕНА ДЈЕЧИЈА НОВА ГОДИНА УЗ ВРАПЧИЋЕ

Post Date: 31/12/2018

ПРОСЛАВЉЕНА ДЈЕЧИЈА НОВА ГОДИНА УЗ ВРАПЧИЋЕ

Уз дјечији хор „Врапчићи“ и Фазонка у „Зимском граду“, 30. децембра, прослављена је Дјечија нова година.

Честитајући Нову годину малишанима и њиховим родитељима, начелник Одјељења за друштвене дјелатности у Општини Градишка, Давор Глишић, рекао је да у Градишци традиционално дочекујемо Дјечију нову годину уз популарне Врапчиће.

Глишић је навео да је Организациони одбор „Зимског града“ кога чине Туристичка организација, Културни центар и Општина Градишка већи дио програма посветио садржајима за најмлађе суграђане који су украс нашег града и Републике Српске.

Руководилац хора „Врапчићи“, Бранислав Ђаковић, рекао је да радо долазе у Градишку гдје имају добру сарадњу са Општином, Туристичком организацијом и Културним центром и гдје пету годину за редом одржавају концерте за прославу Дјечије нове године.

Ђаковић је навео да ове године имају посебан разлог за славље јер представљају нови албум са девет нових пјесама.

Он је нагласио да су „Врапчићи“ ове године имали 45 концерата, снимили 10 пјесама, 5 спотова и да данашњим концертом у Градишци завршавају активности у 2018. години.

Данка Мирјанић, из Туристичке организације Градишка, навела је да је 31. децембра, од 21 час и 30 минута предвиђен дочек Међународне Нове године.

Нови садржаји за дјецу, према њеним ријечима биће организовани 4. јануара кроз тематски програм „У сусрет Божићу“ у којем ће учествовати Народна библиотека, плесни студио „Денс степ“ и Музичка школа из Градишке.

Мирјанићева је навела да је 9. јануара уз пригодан програм предвиђено обиљежавање Дана Републике и да ће  13. јануара у Зимском граду гостовати група „Фрајле“ из Новог Сада.