ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА ЦРКВИ И ВЈЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Post Date: 26/12/2018

ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА ЦРКВИ И ВЈЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Начелник општине Зоран Аџић организовао је данас традиционални пријем за представнике православне и римокатоличке цркве и исламске вјерске заједнице.
Тим поводом, први човјек општине је рекао да је данас Градишка препознатљива као мјесто добрих међурелигијских и међунационалних односа те да овај традиционални пријем представља прилику за размјену мишљења о сарадњи током ове године и плановима за идућу.

Он је нагласио да постоји повјерење и сарадња представника свих вјерских заједница, који дају велики допринос да различитости буду предност у развоју Градишке.
„Локална управа жели да буде подршка свим вјерницима и вјерским организацијама у Градишци и да помогне обнову и очување свих вјерских објеката на подручју општине“, рекао је Аџић, честитајући свим грађанима и вјерницима празнике.

Он је истакао да је Општина Градишка у овој години издвојила знатна средства за обнову централног православног храма Покрова Пресвете Богородице у Градишци, те да ће, као и претходних година, подржати обнову објеката католичке цркве и исламске заједнице.

Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да су Срби у општини Градишка увијек чували свој идентитет, али и цијенили различитости. Он је нагласио да је православна црква увијек била спремна да гради добре односе са другим вјерским организацијама.

Главни имам Меџлиса исламске заједнице у Градишци Зејнил ефендија Латифовић рекао је да је сарадња са Општином, православном и католичком црквом у овој години била веома добра, те додао да у наредној години планирају опремање унутрашњости градишке Медресе и завршетак џамије у Чатрњи.

Жупник католичке цркве у Градишци Томислав Топић рекао је да је сарадња представника свих вјерских заједница на подручју општине веома добра и истакао да је локална управа пружала подршку католичкој жупи кад год се обратила за помоћ.