КУГЛАШИЦА МАЈА КОВАЧЕВИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДИШКЕ У 2018. ГОДИНИ

Post Date: 24/12/2018

КУГЛАШИЦА МАЈА КОВАЧЕВИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДИШКЕ У 2018. ГОДИНИ

Куглашица „Козаре“ Маја Ковачевић проглашена је најбољим спортистом Градишке у 2018. години, на манифестацији 26. Избора најбољих спортиста општине Градишка.

Ковачевићева је већ трећу годину за редом првакиња БиХ у појединачној конкуренцији и стандардни члан репрезентације, а са својим тимом бори се за прво мјесто у Премијер лиги БиХ за куглашице.

Она је навела да је прошле године била трећепласирани спортиста општине и да се нада да је ове године својим трудом и освајањем награда заслужила признање за најбољег спортисту Градишке. Ковачевићева је истакла да жели да настави да ниже успјехе и ужива у куглању, али и да заврши факултет.

Најбоља спортска екипа општине Градишка по одлуци жирија у овој години је Фудбалски клуб „Јединств“ из Жеравице, другопласирани спортиста је фудбалер и капитен овог тима Огњен Шкорић, а трећепласирани спортиста Градишке је одбојкашица „Козар“ Мирјана Шврака.

Шкорић је рекао да признање много значи њему и екипи, те да је то показатељ да су у овој години остварили добре резултате и подстрек у настојању да се пласирају у Прву лигу и финале Купа Републике Српске.

Најперспективнији спортисти су млада градишка тенисерка Тениског клуба „Браћа Ковачевић“ Теа Коваћевић и фубалер „Козар“ Срђан Беук.

Најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је шахиста “Козаре” Ђорђе Видовић.

Најбољи тренер је тренер Женског обојкашког клуба „Козар“ Дарко Сандић, а најбољи спортски радник је секретар Кајак кану клуба „Сава“ Момир Брајић.

Организациони одбор 26. Избора спортисте општине Градишка додјелио је и Посебно признање за представљање Градишке у међународном параолимпијском спорту Бобани Козић из Градишке, која је наступајући за репрезентацију Србије у паратеквандоу на Европском првенству у Бугарској освојила сребро, а са својим клубом „Тигар“ из Београда златну и бронзану медаљу на првенству Србије.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је задовољство наградити најбоље спортисте, младе људе који су уложили велики труд да би постигли резултате на локланој, регионалној и међународној сцени и тако представе своју општину.

Он је нагласио да се локална управа труди да сваке године издвоји већа средства за развој спорта, да су ове године повећали издвајања за Мале олимпијске игре и уз помоћ друштвено одговорних компанија изградили неколико дјечијих игралишта.

Аџић је рекао да је циљ да се што више младих људи бави спортом, те да очекује да ће крајем јесени бити завршена спортска дворана у Градишци и бити предата спортистима на употребу

Организатор и покровитељ избора најбољих градишких спортиста је Општина Градишка.