ОДРЖАН 14. САЈАМ МЕДА „ЗДРАВОМЕД“

Post Date: 22/10/2018

ОДРЖАН 14. САЈАМ МЕДА „ЗДРАВОМЕД“

Четрнаесту годину за редом у градишкој Видовданској улици одржана је тродневна привредно-туристичка манифестација „Здравомед 2018” на којој се представило преко 20 излагача са подручја општине Градишка али и широм Републике Српске и Федерације БиХ.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да је „Здравомед” манифестација која пружа подршку свима који се баве производњом здраве хране и додао да на подручју општине Градишка има око 5.000 кошница те да је годишња производња око 50.000 килограма меда који се може извозити у Европску унију.

„Треба искористити наше здраво окружење и природу заједно са агилношћу пчелара да се произведу што веће количине меда које ће бити пласиране на тржиште Европске уније како би Градишка постала препознатљива по производњи меда“, рекао је начелник општине.

Директор Туристичке организације Вељко Јовановић, истакао је да се овом манифестацијом настоји указати на важност меда у исхрани те подстаћи становништво да се бави производњом ове љековите намирнице која поред угодног и здравог доноси и профит.

Према ријечима пчелара ова година је била медоносна. Пчелари из Поткозарја имали су принос преко 20 килограма по кошници.

Традиционално ову манифестацију посјетила су дјеца из Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ и градишких основних школа.