НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО МАЛИШАНЕ У ВРТИЋУ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Post Date: 02/10/2018

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО МАЛИШАНЕ У ВРТИЋУ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Поводом обиљежавања „Недјеље дјетета“ начелник општине Зоран Аџић и замјеник начелника Огњен Жмирић посјетили су данас у Новој Тополи вртић “Лептирић”.

Овом приликом начелник Аџић поклонио је телевизор овој установи, а малишани су њему уручили своје радове.

Аџић је рекао да дјеца у вртићу “Лептирић” имају одличне услове, као и дјеца у друга два објекта вртића Предшколске установе “Лепа Радић” у Градишци.

“Радимо и пројектну документацију за изградњу новог објекта вртића у Мјесној заједници Брестовчина, јер би на тај начин обезбиједили довољно мјеста у вртићима за сву дјецу предшколског узраста у Градишци”, рекао је Аџић.

Директорица Јавне установе за предшколско васпитање и образовање дјеце “Лепа Радић” Сузана Иваштанин истакла је да ова предшколска установа бројним манифестацијама обиљежава Недјељу дјетета под слоганом “Вјерујем у себе”.

„Спортско дружење дјеце из Челинца, Српца, Лакташа, Козарске Дубице, Дервенте и Градишке планирано је за сутра од 10.30 часова у спортском центру у насељу Сењак“, навела је Иваштанин.

Васпитач у вртићу “Лептирић” Валентина Милачић рекла је да дјецу кроз игру и разговор учи о њиховим правима, да знају да кажу шта желе, а шта не желе.

“Они углавном кажу да имају право на игру. То им морамо обезбиједити, а учење је оно што иде уз игру”, истакла је Милачићева.

У сва три објекта вртића Предшколске установе “Лепа Радић” борави око 360 дјеце, у вртићу у Новој Тополи их је око 70, а планирано је да у овом објекту буде формирана још једна група до 25 дјеце.

Предшколска установа “Лепа Радић” бројним манифестацијама обиљежава „Недјељу дјетета” под слоганом “Вјерујем у себе”.

У четвртак, 4. октобра, мини-концерт у вртићу одржаће ученици Основне музичке школе “Бранко Смиљанић”, а у петак је у свим објектима вртића планирана “Кестенијада”.