МЗ ТУРЈАК – ПУШТЕНА НА УПОТРЕБУ РЕКОНСТРУИСАНА ДИОНИЦА ПУТА

Post Date: 02/10/2018

МЗ ТУРЈАК – ПУШТЕНА НА УПОТРЕБУ РЕКОНСТРУИСАНА ДИОНИЦА ПУТА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је у Мјесној заједници Турјак, засеоку Самарџије, пустио у употребу реконструисану дионицу пута.

Начелник Аџић рекао је да је пут у Самарџијама на појединим дионицама био потпуно урушен и да је реконструисан у дужини од 600 метара, за шта је издвојено 48.000 КМ.

Он је истакао да је важно да су радовима задовољни и мјештани и локална управа, наводећи да су асфалтиране све дионице локaлних путева које су планиране за ову годину на подручју општине Градишка.

„Асфалтирано је више од 15 километара путева у руралним крајевима општине Градишка, а уз то у 42 мјесне заједнице „Градска чистоћа“ је уредила макадамске путеве, што ће бити урађено и у преосталих 14 мјесних заједница“, навео је Аџић.

Предсједник Мјесне заједнице Турјак Ненад Мирјанић рекао је да општина Градишка сваке године инвестира у изградњу путева у овој мјесној заједници.

„У задње двије године изграђено је више од 2 километра асфалтног пута а урађена је и реконструкција 8 километара регионалног пута према Турјаку“, навео је Мирјанић.

Мјештанин засеока Самарџије Душан Борковић рекао је да је пут био у јако лошем стању, те да се нада да ће и остатак овог пута бити реконструисан у наредним годинама.