МЗ КРАЈИШНИК: СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ

Post Date: 22/10/2018

МЗ КРАЈИШНИК: СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ

Служењем парастоса и полагањем вијенаца код спомен-комплекса у Мјесној заједници Крајишник одана је пошта погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата из ове мјесне заједнице.

Замјеник начелника општине Градишка Огњен Жмирћ, рекао је да је обавеза и опредјељење локалне управе да његује сјећање на погинуле борце протеклих ратова. Он је истакао да су парастос и меморијални турнир који се одржава у част погинулих бораца Мјесне заједнице Крајишник подржани од стране локалне управе. Замјеник начелника је подсјетио да је Општина ове године у Крајишнику улагала у инфраструктуру и додао да је у плану до краја године асфалтирање још једне улице.

Предсједник Борачке организације општине Градишка Зоран Лазић, рекао је да је осам бораца из Крајишника дало своје животе за Републику Српску те да се у њихову част поред служења парастоса одржава 5. Меморијални шаховски турнир, на коме учествује око 30 шахиста.

Ратни командант “Турјачког батаљона” Драгутин Ђурђевић рекао је да је у Крајишник дошао да ода почаст погинулим борцима, међу којима је и борац којем је био командант, те изразио задовољство што учествује на шаховском турниру.