МЗ ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ- РЕКОНСТРУИСАН ПУТ У ЗАСЕОКУ БАРАЈИ

Post Date: 04/10/2018

МЗ ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ- РЕКОНСТРУИСАН ПУТ У ЗАСЕОКУ БАРАЈИ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је у Мјесној заједници Горњи Подградци, засеоку Бараји, пустио у употребу реконструисану дионицу пута у дужини од 500 метара, за шта је издвојено 45.000 КМ.

Начелник Аџић је рекао да су најкритичнији дијелови пута од Горњих Подградаца према Барајима реконструисани. Он је истакао да је раније урађена дионица од 1000 метара, вриједности око 80.000 КМ и да је у плану реконструкција још 900 метара као и спајање путне комуникације Грбавци-Бараји-Горњи Подградци.

Аџић је навео да Локална управа чини све да се људима на селу омогуће услови да остану да живе на селу и наставе са пољопривредном производњом. Он је додао да се осим стварања инфраструктуре Локална управа труди да нађе партнера који би инвестирао у производни капацитет који би се бавио откупом пољопривредних производа.

Предсједник Мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић рекао је да је пут кроз Бараје од великог значаја за мјештане јер је већи број њих запослен у Дрвној индустрији „Нова Дипо“, а око 15-оро дјеце путује у Основну школу „Младен Стојановић“ у Горње Подградце.

Панић је навео да би изградња 1.000 метара тротоара у смјеру од Горњих према Доњим Подградцима требала да почне за 20-ак дана.

Мјештанин Бараја и пољопривредни произвођач Бранислав Зрнић захвалио се на изградњи пута истичући да је реконструкција била неопходна јер је то фреквентна дионица и од великог интереса за мјештане Бараја. Он је додао да ће нарочито зими бити лакше путовати овим путем.