КП „ГРАДСКА ЧИСТОЋА“ – МИЛИОН КМ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ И ПРОШИРЕЊЕ КОМУНАЛНИХ УСЛУГА

Post Date: 04/10/2018

КП „ГРАДСКА ЧИСТОЋА“ – МИЛИОН КМ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ И ПРОШИРЕЊЕ КОМУНАЛНИХ УСЛУГА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић посјетио је данас Комунално предузеће „Градска чистоћа“ у коме су реализоване инвестиције у вриједности од милион КМ.
Први човјек општине истакао је да је циљ локалне управе и овог предузећа подизање квалитета и проширење обима комуналних услуга, због чега су ове године набављена нова средства за рад, возила и механизација, у вриједности од милион КМ.
Начелник је рекао да је предузеће „Градска чистоћа“ форимирало радну групу која уређује макадамске путеве који су уређени у 42 мјесне заједнице на подручју општине Градишка, а набављена је машина за равнање макадамских путева и камион кипер.
Набављен је вишенамјенски трактор са мулучером који ради на уређењу путног појаса, нова приколица за одвоз смећа на депонију у Рамиће и низ других возила и механизације што ће унаприједити квалитет услуга комуналног предузећа“, навео је Аџић.

Директор предузећа „Градска чистоћа“ Жељко Билбија рекао је да је прије годину и по дана просјечна старост возног парка овог предузећа била 20 година, те да је било неопходно набавити нова возила и опрему, јер је повећана количина одвоза комуналног отпада и проширена дјелатност предузећа.
Набавили смо возила која можемо користити током читаве године, на која можемо поставити прикључке за уређење зелених површина, а зими да служе за чишћење снијега и посипање улица сољу“, рекао је Билбија.
Он је навео да су возила, механизација и опрема набављени средствима Општине и предузећа, дјелом из кредита, а за набавку рециклажног дворишта Фонд за заштиту животне средине Републике Српске донирао је 60.000 КМ.

Депоновање комуналног отпада у будућности ће бити све скупље и морамо рециклажом да смањимо количину отпада. Припремамо и пројекат изградње компостане, гдје би годишње збринули око 3.000 тона биљног отпада, а компост користили за одржавање паркова и цвијетњака“, истакао је Билбија.
Он је додао да су набављења два електротрицикла, која ће убрзати и олакшати посао чистачима улица, као и мултифункционална машина за кошење паркова и чишћење снијега на тротоарима.

У „Градској чистоћи“ данас је озваничен крај акције „Најљепше уређено двориште“, а награду и признање за најуређеније двориште добила је Савка Тодоровић из Ламинаца.