СЛУЖЕН ПАРАСТОС КОД СПОМЕН-КОМПЛЕКСА У БИСТРИЦИ

Post Date: 15/10/2018

СЛУЖЕН ПАРАСТОС КОД СПОМЕН-КОМПЛЕКСА У БИСТРИЦИ

Код спомен-комплекса у Mјесној заједници Бистрица 14.октобра служен је парастос и положени вијенци на споменике погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата из ове мјесне заједнице, те погинулим борцима Народно-ослободилачког рата и жртвама фашистичког терора из Бистрице, Гашнице, Требовљана, Врбашке и Орахове.
Секретар Скупштине општине Градишка Немања Панић, рекао је да споменици за 10 погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата из Бистрице и око 3000 жртава из Другог свјетског рата из овог краја говоре колико је српски народ страдао у протеклим ратовима.
На нама и на будућим генерацијама је да то не заборавимо и да се запитамо да ли довољно дајемо значај обиљежавању страдања нашег народа“, нагласио је Панић.
Борац Одбрамбено-отаџбинског рата Мирко Бјеловук истакао је да сваке године организују парастос за погинуле борце и цивилне жртве из овог краја.
Он је додао да мјештани поштују жртву својих предака, наводећи да се у спомен-комплексу у Бистрици налази и биста хероја Народно-ослободилачког рата Лепе Радић, која је родом из Гашнице.