У ЗАСЕОКУ ШМИТРАНИ, У ГРБАВЦИМА, НОВОАСФАЛТИРАНО 1000 МЕТАРА ПУТА

Post Date: 26/09/2018

У ЗАСЕОКУ ШМИТРАНИ, У ГРБАВЦИМА, НОВОАСФАЛТИРАНО 1000 МЕТАРА ПУТА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је у Мјесној заједници Грбавци, засоку Шмитрани, свечано пустио у употребу новоасфалтирани пут дужине 1.000 метара, у чију изградњу је уложено 90.000 КМ.

Начелник Аџић је рекао да су мјештани дуго чекали на изградњу овог пута, који је веома битан за грађане и саобраћање школских аутобуса и аутомобила.

„Желимо да побољшамо услове живота у руралном подручју општине Градишка, јер ово је веома плодан крај и вриједан народ“, нагласио је Аџић.

Он је истакао да ће локална управа у наредном периоду настојати да асфалтира и преостала три километра овог путног правца, који спаја Мјесне заједнице Грбавце и Доње Подградце и два регионална пута, Врбашка- Турјак и Врбашка-Подградци.

Предсједник Мјесне заједнице Грбавци Ненад Шмитран изразио је задовољство због изградње пута, наводећи да је у току ове године у Грбавцима рађено и крпљење пет километара постојећег асфалтног пута, санирано једно клизиште, уређени одводни канали крај путева и постављени бетонски пропусти.

„Много је рађено у овој години. Имамо добру сарадњу са локалном управом и ако овако наставимо биће много бољи услови живота за мјештане Грбаваца“, рекао је Шмитран.

Мјештанин Грбаваца Радован Шмитран каже да је напокон дочекао да има асфалтни пут до своје куће, захвалио је начелнику и локалној управи јер су испунили обећање, истучући да се нада да ће у наредним годинама бити настављена изградња пута према сусједним Доњим Подградцима.