ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У МАЧКОВЦУ

Post Date: 29/09/2018

ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У МАЧКОВЦУ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је у Мјесној заједници Мачковац, предао на употребу новоасфалтирани пут дужине 750 метара, за чију изградњу је Општина Градишка издвојила 75.000 КМ у оквиру пројекта руралног развоја читавог подручја општине Градишка.

Начелник Аџић је рекао да је асфалтиран пут којим мјештани Мачковца кроз Бок Јанковац најбрже могу доћи до града.

Аџић је истакао да је прошле године урађено више од 30 километара асфатних путева и додао да ће ове године, укључујући реконструкцију регионалног пута Чатрња-Драгељи, бити урађено око 20 километара широм општине.

Мјештанка Мачковца Драгица Гавриловић рекла је да у селу живи 42 године. Она је истакла да је Мачковац лијепо село надомак града и да им новоасфалтирани пут много значи јер у селу живе млади људи. Она је нагласила да је пут важан за превоз ученика до школе јер су превозници раније одустајали од ангажмана упаво з

бог лоше путне комуникације.

Миленко Гавриловић је додао да мјесна заједница Мачковац постоји двије године, да је ово прва асфалтирана дионица у селу и да је потребно асфалтирати још око два километра пута како би 40 домаћинстава асфалтом било повезано са Козинцима и Бок Јанковцем.