ОТВОРЕН НОВОИЗГРАЂЕНИ ПУТ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОЗИНЦИ

Post Date: 30/09/2018

ОТВОРЕН НОВОИЗГРАЂЕНИ ПУТ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОЗИНЦИ

У Мјесној заједници Козинци данас је пуштен на употребу новоасфалтирани пут дужине 1.100 метара, у чију изградњу је уложено око 90.000 КМ.

Начелник Аџић је рекао да је овај пут раније био асфалтиран али да је био у веома рушевном стању, те је одлучено да се изврши његова потпуна реконструкција.

Он је истакао да је циљ локалне управе да гради инфраструктуру у овој приградској мјесној заједници и омогући мјештанима боље услове за живот.

Аџић је нагласио да локална управа гради путеве на цијелом подручју општине Градишка, наводећи да је до сада изграђено 90 одсто, од 20 километара путева који су били предвиђени за изградњу у овој годинуи, за шта је издвојено 2 милиона марака, од ког износа је 500.000 КМ грант Владе Републике Српске.

Предсједник Мјесне заједнице Козинци Игор Павић рекао је да је на овој дионици пут био у тако лошем стању да су превозници неколико пута обустављали саобраћање школских аутобуса.

Павић је истакао да су упутили апел начелнику Аџићу да се санира овај пут, те је захвалио начелнику што је сада омогућен бољи живот мјештанима овог приградског насеља.

Одборница у Скупштини општине Градишка Ранка Перић Ромић, навела је да је рођена у овој мјесној заједници и да је неколико пута у локалном парламенту апеловала да се реконструише ова дионица пута.

„Овај пут значи много за мјештане Козинаца, али и мјештане дијела Ламинаца који овим путем често долазе до града. Приоритет је био да се уради овај пут јер су Козинци приградска мјесна заједница са 2.000 становника и јако пуно дјеце која овим путем иду у школу“, рекла је Ранка Перић Ромић.