АЏИЋ И ФРОЛОВ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ

Post Date: 24/09/2018

АЏИЋ И ФРОЛОВ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је, поводом одржавања манифестације “Дани руске културе и умјетности” организовао пријем за замјеника амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Фролова.

Аџић је изразио задовољство ште је Градишка први пут угостила представника руске Амбасаде, наводећи да је са Фроловим разговарао о унапређењу културне, привредне и других облика сарадње општине Градишке и Русије.

“Желимо да добре односе руководства Руске Федерације, на челу са предсједником Владимиром Путином, и руководства Српске, на челу са предсједником Милорадом Додиком, искористи и Градишка. Осим културне и друштвене сарадње, да нађемо и заједнички интерес у привредној сарадњи”, рекао је Аџић, неводећи да неколико фирми из Градишке већ има пословне контакте са привредним партнерима из Русије.

Аџић је нагласио да постоји интересовање да се та сарадња унаприједи и покушају обезбиједити услови да руске компаније инвестирају на подручју општине Градишка, посебно у отварање производног погона за откуп и прераду пољоприврдених производа.

Фролов је изразио наду да је “Дан руске културе и умјетности” у Градишци само први корак успјешне сарадње, те захвалио Аџићу што је помогао да се организује ова манифестација и грађанима омогући да боље упознају руску културу и умјетност.

Он је навео ће у оквиру “Дана руске културе и умјетности” бити отворена и изложба фотографија, коју је приредило Руско географско друштво.

Изложба фотографија “Русија у објективу” биће отворена у 16.00 часова у градишкој Гимназији, а у 17.00 часова у Културном центру биће организован културно-умјетнички програм, те приказан документарни филм “Руски официр са Козаре” аутора Милана Пилиповића.