КОМПАНИЈА „ЛОМАН И РАУШЕР“ ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОГОНА У ГРАДИШЦИ

Post Date: 11/09/2018

КОМПАНИЈА „ЛОМАН И РАУШЕР“ ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОГОНА У ГРАДИШЦИ

У Културном центру Градишка одржана је презентација њемачке компаније “Ломан и Раушер” /Lohmann & Rauscher/, која је водећи свјетски произвођач медицинске опреме и потрошног медицинског материјала.
Начелник општине Зоран Аџић прусуствовао је поменутој презентацији на којој су представници њемачке компаније пред више од 200 незапослених радника, углавном жена до 45 година старости, говорили о својим производима и стручним профилима радника који су потребни овој компанији.
Овом приликом, начелник општине је истакао да је компанија “Ломан и Раушер” изразила жељу да гради производни погон на подручју наше општине. Он је нагласио да ова компанија жели да се увјери да ли на овом простору постоји стручна радна снага за њихову производњу, прије свега текстилни техничари и људи који су спремни да оду на обуку у њихове производне погоне, а касније да буду носиоци производње у погону у Градишци.
“Ова свјетска компанија жели да се представи грађанима који би били спремни да оду на обуку у њихову фирму у Чешкој. Након тога би они процијенили да ли постоји потенцијална радна снага да у првој фази запосле 200, а касније и 700 радника у Градишци”, рекао је начелник Аџић.
Он је нагласио да су представници компаније “Ломан и Раушер” заинтересовани за изградњу погона у Агроиндустријској зони у Новој Тополи, јер су задовољни географским положајем Градишке и условима које нуди локална управа, те да очекује да ће 13. производни погон ове њемачке компаније бити изграђен управо у Новој Тополи.