МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ВИЛУСИ: ПУШТЕНИ У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТЕВИ

Post Date: 05/09/2018

МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ВИЛУСИ: ПУШТЕНИ У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТЕВИ

У мјесној заједници Вилуси данас су пуштене у употребу новоасфалтиране дионице пута укупне дужине 1.450 метара, за чију изградњу је издвојено око 115.000 КМ.
Начелник општине Градишке Зоран Аџић рекао је да су мјештани засеока Бријежани дуго очекивали асфалтирање овог пута и додао да је локална управа обезбједила средства кроз пројекат руралног развоја за ову годину.
Начелник Аџић је навео да се новоасфалтираним дионицама пута мјештанима Вилуса омогућавају основни инфраструктурни услови за живот на селу а уједно и останак на селу као и развијање привредних газдинстава.

Мјештанин Вилуса Душан Ристић рекао је да су асфалтирана два пута у Бријежанима у којима живи око 60 домаћинстава. Он је навео да је на тај начин уложено у јаке домаћине и пољопривреднике и додао да је у селу потребно санирати кров Друштвеног дома који много значи мјештанима.

Петар Мастало је додао да у Вилусима живи много младих пољопривредника којима пуно значе добри асфалтирани путеви како би брже и лакше пласирали своје производе. Мастало је додао да је ученицима из засеока Бријежани олакшан одлазак у школу истичући да у подручном одјељењу у Вилусима наставу похађа око 35 ученика.