У КОЗИНЦИМА ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОГ И НАРОДНО-ОСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА

Post Date: 04/08/2018

У КОЗИНЦИМА ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОГ И НАРОДНО-ОСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на спомен-обиљежје у Козинцима данас је одржан помен за седам бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, седам бораца Народно-ослободилачког рата, шест цивилних жртава протеклог рата и 12 жртава фашистичког терора.

Начелник општине Градишка рекао је да је обавеза покољења да се поклоне жртвама бораца који су дали оно најсветије, своје животе, у темеље Републике Српске гдје ми данас можемо слободно да креирамо свој привредни, економски и друштрвени развој. Аџић је додао да ми данас морамо да развијамо и дограђујемо Републику Српску али и да је чувамо како би оправдали жртву погинулих бораца.

Предсједник Мјесне борачке организације, Рајко Плотан, рекао је да је немјерљив значај одавања поште погинулим борцима. Он је истакао да се 20 година окупљају испред спомен обиљежја и додао да је ове године много више људи јер се данас обиљежава и слава цркве у Греди, Блага Марија.

Предсједник мјесне заједнице Козинци-Греда Игор Павић рекао је да ће данас у сјећање на погинуле борце из ове мјесне заједнице као и погинуле борце који су били играчи Фудбалског клуба “Братство” 23 годину заредом бити одржан меморијални турнир.