ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У ЋЕЛИНОВЦУ

Post Date: 06/08/2018

ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У ЋЕЛИНОВЦУ

У Ћелиновцу је 4. августа свечано пуштен у употребу новоасфалтирани пут дужине 2.000 метара, чија је изградња коштала око 180.000 КМ.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић је рекао да су средства за изградњу пута обезбједили локална управа, Министарство за избјеглице и расаљена лица у Влади Републике Српске, кабинет предсједника Српске, бањалучка Бискупија и мјештани.

Начелник Аџић је истакао да је новоасфалтирани пут веома важан за мјештане Ћелиновца, јер ово село спаја са сусједним Кијевцима, Јазовцом и Церовљанима.

Аџић је истако да је циљ изградње пута да грађани остану да живе у селу и развијају своја газдинства а да добрим саобраћајницама могу брзо да стигну до Градишке или Бањалуке.

„Локална управа се труди да обезбиједи пласман онога што људи овдје произведу, а то су претежно еколошки и здрави производи“, нагласио је Аџић.

Мјештанин Ћелиновца и одборник у Скупштини општине Градишка Станислав Козминчук је рекао да је изградња пута у Ћелиновцу један од значајнијих пројеката за изградњу саобраћајница на подручју општине Градишка.

Козминчук каже да ће пут омогућити даљи развој овог села и да су мјештани задовољни и захвални свим институцијам које су учествовале у овом пројекту.

Он је изразио наду да ће ово село у будућности имати више становника и добити редовну аутобуску линију.

Село Ћелиновац припада мјесној заједници Церовљани а има око 50 становника, од којих је већина Пољака.

Отварању пута у Ћелиновцу присуствовали су министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, посланик у Народној скупштини Српске Славко Дуњић, представници општине Градишка и бројни грађани.