ПРИЈЕМ ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ “КОЗАРЕ”



Post Date: 02/08/2018

ПРИЈЕМ ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ “КОЗАРЕ”



Начелник општине Градишка Зоран Аџић уприличио је данас пријем за одбојкашице и чланове управе Женског одбојкашког клуба „Козара“ Градишка које су у претходној сезони освојиле титулу првака Друге лиге и пласирале се у Прву одбојкашку лигу Републике Српске. На састанку је начелник Аџић дао пуну подршку одбојкашицама да наставе такмичење у Првој лиги Српске.

Аџић је изразио задовољство што је резултат постигнут са домаћим снагама што је доказ да Градишка има потенцијал и базу за врхунске спортске резултате.

Предсједник Женског одбојкашког клуба „Козара“ Гордан Шурлан рекао је да су одбојкашице на путу до титуле изгубиле само један сет и истако да се до титуле дошло новим приступом тренинзима и утакмицама. Он је додао да је доласком новог тренера Дарка Сандића створена синергија између тренера и одбојкашица што је резултирало успјехом.

Капитен Женског одбојкашког клуба „Козара“ Дуња Благојевићц члан је Козаре 13 година и истиче да је поносна на успјех своје екипе. Она је нагласила да се напорни рад и труд исплатио и да је крунисан пехаром додајући да их у Првој лиги очекује више посла и јака конкуренција.

На подручју општине Градишка активно је око 80 спортских клубова за чији се рад из општинског буџета издваја око 400.000КМ. Већина спортова је дворанског типа. Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да би у ово доба наредне године могло бити свечано отварање спортске дворане. Аџић је нагласио да је у циљу Општине да заштити изворна спортска друштва који постоје деценијама и додао да ће се ускоро приступити изради одлуке којом ће се дефинисати која су то спортска друштва од интереса за општину Градишка. Он је рекао да ће Општина и даље подржавати и друге клубове и спортске облике такмичења.