ПОТПИСАН УГОВОР О АДАПТАЦИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Post Date: 24/08/2018

ПОТПИСАН УГОВОР О АДАПТАЦИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић потписао је данас са представницима градишке фирме „Бетон“ Уговор за извођење радова на адаптацији Дома културе у Новој Тополи.
Први човјек општине рекао је да је вриједност ове инвестиције 627.000 КМ од којих је 250.000 евра донација Владе Републике Србије, а остатак је издвојен из буџета Општине. Он је изразио захвалност предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједнику Републике Србије Александру Вучићу на обезбјеђеној донацији Владе Србије за реконструкцију Дома културе.

Начелник Аџић је рекао да потписивањем Уговора почињу радови на реконструкцији чији је рок завршетка 90 дана.

У плану је санација крова и вањских грађевинских радова како би се, без обзира на временске услове, могли изводити унутрашњи радови. Према пројекту санирања Дома културе планирана је и санација свлачионица Фудбалског клуба „Лијевче“ које се налазе у склопу Дома.

„Израдом Регулационог плана Нове Тополе планирано је да се испред новосанираног Дома изгради трг. Укључујући све планирано Нова Топола би добила оно што заслужује а то је централна мјесна заједница ван града општине Градишка“, рекао је Аџић.

Он је додао да је сљедеће седмице у плану потписивање уговора о изградњи три километра пјешачке стазе у центру Нове Тополе. „Радићемо километар тротоара у правцу од Основне школе „Петар Кочић“ према Српцу, километар у правцу Градишке и у правцу Елезагића чиме ће ђацима и пјешацима бити омогућено безбједно учешће у саобраћају.