ПОЧИЊУ РАДОВИ НА ЗАВРШЕТКУ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ „SERVITIUM“

Post Date: 31/08/2018

ПОЧИЊУ РАДОВИ НА ЗАВРШЕТКУ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ „SERVITIUM“

У просторијама Општине Градишка данас је потписан Уговор за извођење радова на енергетској санацији и завршетку вишенамјенске спортске дворане „Servitium“, чија укупна вриједност износи око 5.500.000 КМ.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић изразио је задовољство потписивањем данашњег уговора нагласивши да је спортска дворана неопходна Градишци и њеним спортистима. Он је подсјетио да је претходна локална власт 2012. године зауставила градњу овог објекта и ушла у судски процес са извођачем радова, али да је прошле године постигнут договор о изласку из спора и наставку радова.

Први човјек општине је информисао да је укупна вриједност ове инвестиције око 5.500.000 КМ, од који је 3.500.000 КМ обезбиједила Општина Градишка, а 2.000.000 КМ су грант Владе Републике Српске.

„Успјели смо да рефинансирамо кредитне обавезе Општине и обезбиједимо кредитна средства за завршетак дворане. Сада имамо властита средства, а имали смо и разумијевање Владе Српске, која нам је додијелила два милиона КМ гранта из клириншког дуга“, истакао је начелник општине и додао да је рок за завршетак спортске дворане 12 мјесеци те да је увјерен да ће иста и раније бити завршена.

Љубомир Ћубић директор Нискоградње д.о.о. Лакташи и лидер конзорцијума за извођење радова на спортској дворани рекао је да ће се у понедјељак, 03. септембра, почети са формирањем градилишта, које ће трајати до десет дана, након чега ће прво почети завршни радови на фасади, затим електро, машински и керамички радови.