НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО СЛИКАРЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

Post Date: 29/08/2018

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО СЛИКАРЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић посјетио је данас на Језеру у Мјесној заједници Ламинци сликаре 16. сазива Ликовне колоније, која се одржава у оквиру манифестације „Градишко љето“.

Том приликом, начелник општине је истакао да локална управа подржава рад ликовних умјетника и одржавање Ликовне колоније која, како каже, постаје бренд Градишке.

Начелник је рекао да је Општина Градишка донијела одлуку да сачини услован депо гдје би биле похрањене све слике са досадашњих ликовних колонија.

Предсједник Удружења ликовних умјетника општине

Градишка Милован Чикић истакао је да се посљедних година Ликовна колонија одржава на Језеру у Ламинцима, које пружа сликарима природан и угодан амбијент као и све друге услове за квалитетан рад.

Према његовим ријечима сликари Ликовне колоније оставиће по двије слике или три до четири умјетничка дјела ако раде аквареле или цртеже.

Чикић је подсјетио да је договорено са сликарима да током ликовне колоније да оставе по двије слике, или три до четири умјетничка дјела ако раде аквареле или цртеже.

На овогодишњем сазиву Ликовне колоније учествује једанаест академских сликара из Градишке, Бањалуке, Приједора, Бихаћа и окружења.