МЗ ЛАМИНЦИ-ОДАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 02/08/2018

МЗ ЛАМИНЦИ-ОДАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

У оквиру Програма обиљежавања значајних датума и догађаја из Одбрамбено-отаџбинског рата данас је у Ламинцима након служења Свете литургије у цркви Светог пророка Илије изнесена  литија која је у пратњи вјерника и чланова породица погинулих бораца ношена до спомен-обиљежја гдје је
служен парастос погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, Народно-ослободилачког рата и жртвама фашистичког терора.

Предсједник Мјесне борачке организације Ламинци Сређани, Слободан Јејинић је рекао да се на споменику погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата налази 37 имена бораца и двије цивилне жртве рата из три мјесне борачке организације, Брезик Ламинаца, Сређана Ламинаца и Долине и Новог Села.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић је рекао да је у данашње вријеме важно очувати Републику Српску како жртва погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата не би била узалудна. Он је истакао да Република Српска нашем народу значи опстанак и могућност да сами управљамо развојем и напретком као и да сами креирамо живот на простору Српске како нам одговара.

“Република Српска је светиња за све нас а то су потврдила дјеца са Косова и њихови наставници који су недавно боравили код нас. Они кажу да нисмо свјесни шта имамо и да они жуде за таквом земљом и слободом. Зато морамо бити свјесни да октобарски избори рјешавају питање очувања овог простора не наредне четири године него наредних 100 година и зато требамо подржати оне људе који желе сачувати и који се боре за Републику Српску” рекао је Аџић.

Вијенце, на спомен комплекс у Ламинцима, положили су чланови породица погинулих бораца, представници мјесних и општинске борачке организације, СУБНОР-а, Општине Градишка и политичких партија.