МЗ ЦЕРОВЉАНИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

Post Date: 27/08/2018

МЗ ЦЕРОВЉАНИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

У Мјесној заједници Церовљани данас је пуштен у употребу новоасфалтирани пут дужине 1.400 метара, за чију изградњу је издвојено око 110.000 КМ.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да новоизгрђени пут обезбјеђује боље услове живота мјештанима и ученицима који иду у школу у подручно одјељење Основне школе „Младен Стојановић” у засеоку Шималовска у Мјесној заједници Церовљани. Аџић је истакао да ова путна комуникација мјештанима омогућава да брзо дођу до Градишке и Бањалуке, али и да остану да живе на селу и развијају своја пољопривредна газдинства. „Само на тај начин можемо да опстанемо на овим просторима, да омогућимо да се живот одвија на цијелом подручју општине Градишка и Републике Српске”, нагласио је Аџић. Он је навео да су средства за изградњу пута у Церовљанима дјелом обезбједили грађани а већи дио је издвојен је из буџета Општине Градишка, у којем је за изградњу путева у руралним подручјима општине планирано око 1.200.000 КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Церовљани Ново Милановић рекао је да новоизграђени пут спаја засеоке ове мјесне заједнице, Љубојевиће, Шималовску и Греду, са мјесним заједницама Берек и Јазовац. Милановић је навео да уз наведену путну комуникацију живи 15 младих брачних парова који претежно раде у Градишци и да ће им путовање на посао и живот у селу сада бити много лагоднији.

Мјештанин Церовљана Петар Керезовић истакао је да им нови асфалтни пут много значи и изразио наду да ће бољи услови живота зауставити младе људе да не одлазе из села.

Учитељица у подручном одјељењу Основне школе „Младен Стојановић” Стојанка Мајданац каже да су и ученици и она веома задовољни што им је асфалтиран пут поред школе. „До сада су ученици долазили блатњаве обуће. У овој школи се повећава број ђака и неће се угасити. Било их је седам прошле, а од наредне школске године школу ће похађати девет ученика”, навела је Стојанка Мајданац.