МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА РОМАНОВЦИ – ПУШТЕН НА УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

Post Date: 21/08/2018

МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА РОМАНОВЦИ – ПУШТЕН НА УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић отворио је данас новоасфалтирану дионицу пута у засеоку Пејићи-Зељковићи у Мјесној заједници Романовци. Изградња пута дужине 1370 метара коштала је око 100.000 КМ.

Начелник Аџић је рекао да се ради о важној путној комуникацији која спаја двије општине, Градишку и Лакташе и истакао значај за становнике села којима је омогућено да остану да живе и раде на селу, а да брзо и лако дођу до града.

Аџић је нагласио да је локална управа током прошле и ове године радила на руралном развоју цијелог подручја општине Градишка, како би се породицама са дјецом омогућио лакши живот на селу. Он је додао да је за будућност села и развоја Српске осим инфрастуктуре важно радити и на привредном развоју и отварању нових радних мјеста.

Предсједница Мјесне заједнице Романовци Гордана Лукановић рекла је да у зесеоку Пејићи-Зељковићи има око 50 домаћинстава којима много значи асфалтирање пута јер већина путује у град на посао. Лукановићева је додала да је у Романовцима, осим асфлатирања овог пута, урађено насипање свих макадамских путева и одрађена припрема за постављење расвјете.

Мјештанин засеока Пејићи Љубо Крејић изразио је задовољство што је у његов крај коначно стигао асфалт. Он је рекао да је Општина у овој мјесној заједници предузела и низ других активности као што су насипање пута, обезбјеђивање гредера, реконструкција пута према засеоку Зељковићи и крчење живица.