МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ЧАТРЊА-ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 11/08/2018

МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ЧАТРЊА-ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

У Чатрњи је данас служен парастос и положени вијенци на спомен обиљежје погинулим и умрлим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата из ове мјесне заједнице.

Вијенце су положили представници мјесне и општинске Борачке организације и чланови породица погинулих бораца.

Предсједник Борачке организације општине Градишка Зоран Лазић нагласио је да је дужност бораца и грађана да никад не забораве оне који су дали своје животе за мир и слободу у Републици Српској.

Лазић је навео да је из мјесне заједнице Чатрња погинуло осам, а пет бораца је умрло или страдало несрећним случајем у вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту општине Градишка Радомир Пјанић рекао је да је одавање почасти погинулим борцима подигнуто на прикладан ниво и да је то најмање што друштво може да уради за њих и њихове породице.

Пјанић је навео да је локална управа обезбједила средства за одржавања свих споменика на подручју општине и да се у више од 30 мјесних заједница одржавају парастоси.

Он је додао да ће, на захтјев Мјесне борачке организације Чатрња, обезбједити средства и за постављање новог јарбола код спомен-обиљежја погинулим борцима из ове мјесне заједнице.