STREETBALL 2018

Post Date: 23/07/2018

STREETBALL 2018

Пети турнир у уличној кошарци “Streetball 2018”, у организацији Градишке организације младих – ГРОМ, почео је вечерас такмичењима за млађе категорије на спортском терену Средње стручне и техничке школе у Градишци.

Турнир је свечано отворио замјеник начелника општине Градишка Огњен Жмирић: „Ово је спортска манифестација која има традиционални карактер, која се одржава већ пету годину за редом. Морам искористити ову прилику да се захвалим организаторима и да им честитам на одличној организацији. Општина Градишка је заиста препознатљива по Streetball-у и плијени пажњу, не само учесника са наше општине него и земаља у региону будући да овдје имамо екипа из Србије и Хрватске. Та чињеница свакако говори о томе колико се далеко чује о нашем турниру.“

Менаџер Streetball турнира Жељко Сладојевић нагласио је да је Градишка ове године остварила сарадњу са Међународном кошаркашком федерацијом /FIBA/.

„Побједник нашег турнира у сениорској категорији освојиће награду од 5 000 КМ и повратну авионску карту за Challenge турнир у Љубљани. Ми смо међу 30 држава у свијету, гдје се одржава Сателит турнир, а поред Градишке Сателит турнир ће још бити одржан у Шпанији, Македонији и Хрватској. Ми сматрамо да, поред ових држава, свакако је понос да један мали градић у Републици Српској добије једну овакву привилегију од Међународне кошаркашке федерације и што ћемо имати прилику да угостимо најбоље играче свијета, који играју 3X3 баскет“, изјавио је Сладојевић.

Сладојевић је рекао да је пријављено 40 јуниорских екипа, а пријаве за сениоре ће трајати до сриједе, 25. јула и додао да ће овогодишњи турнир обиљежити хуманитарна акција: „Котизације од свих млађих категорија ће бити дониране за помоћ нашем Градишчанцу Мићи Шуљку, а ових дана ће бити постављена кутија како би сви грађани, који желе да помогну, дали свој допринос.“

Утакмице ће се играти у периоду од 18 до 23 часа, а финалне утакмице „Streetball 2018“ биће одигране у петак, 27.јула.

„Streetball 2018“, који се одржава у оквиру „Градишког љета“, подржали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, Влада Републике Српске, начелник општине Градишка Зоран Аџић, Електрокрајина а.д. и бројни привредници.