ПУШТЕНА У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНА УЛИЦА ЈОВАНА ЦВИЈИЋА

Post Date: 09/07/2018

ПУШТЕНА У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНА УЛИЦА ЈОВАНА ЦВИЈИЋА

Начелник општине Зоран Аџић свечано је отворио новоасфалтирану Улицу Јована Цвијића у Мјесној заједници Брестовчина дужине 700 метара и вриједности 88.000 КМ.

Свечаности уприличеној поводом отварања новоасфалтиране улице присуствовао је предсједник Републике Милорад Додик који је истакао да се у општину Градишка пуно улаже и да ће у следећој години бити обезбијеђена потребна средства за изградњу вртића у овом насељу.

Према предсједниковим  ријечима, радиће се и на другим пројектима важним за нашу општину, као што је завршетак изградње спортске дворане с обзиром на велики број спортских колектива, те индустријске зоне у Новој Тополи с циљем стварања најбољих могућих услова за живот.

Први човјек општине рекао је да је локална управа опредјељена да сваке године ради на изградњи инфраструктуре.

„Прошле године изградили смо и реконструисали око 30 километара путева и наставићемо и ове године без обзира да ли је изборна или неизборна година“,  рекао је Аџић.

Новоасфалтирана Улица Јована Цвијића, дужине 700 метара, пуштена је данас у употребу у приградском насељу Брестовчина у Градишци, а за њену изградњу из буџета општине издвојено је 88.000 КМ.

Начелник општине је истакао да је новоизграђени пут веома битан за мјештане Брестовчине те да ће у скорије вријеме у овој мјесној заједници бити реконструисана и главна улица, а у плану је и изградња вртића.

Он је рекао је да ниједна локална управа без подршке предсједника Републике и Владе не може ићи напријед.

„Желимо да искористимо позицију Градишке која се налази на вратима Републике Српске и на граници са ЕУ, да искористимо те преносе технологија и производње ван граница ЕУ, да развијамо нове развојне пројекте привредних инвеститоира и отварамо нова радна мјеста”, истакао је Аџић.

Он је додао да се ради и просторно-планска документација за слободну економску зону „Лиман“, један од капиталних пројеката у Српској који ова општина не може реализовати без помоћи Републике.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Брестовчина Љубиша Бенцуз рекао је да је асфалтирање Улице Јована Цвијића резултат добре сарадње мјесне и локалне власти и да ће тако наставити да раде и у наредном периоду.

На подручју општине Градишка у току су радови на реконструкцији градских улица, те локалних и некатегорисаних путева.

У овој години укупно ће бити асфалтирано или реконструисано више од 14 километара путева, за шта ће из општинског буџета бити издвојено близу 1,3 милиона КМ.