ОДРЖАНА 5. ШТРАПАРИЈАДА У ДОЊИМ ПОДГРАДЦИМА

Post Date: 02/07/2018

ОДРЖАНА 5. ШТРАПАРИЈАДА У ДОЊИМ ПОДГРАДЦИМА

Пету годину за редом у Доњим Подградцима одржана је штрапаријада, на којој се у три категорије такмичило око 60 парова коња штрапара.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је штрапаријада у Доњим Подградцима постала традиционална манифестација, те да је по броју учесника једна од најмасовнијих у Републици Српској, БиХ и регији.

„С обзиром да је штрапаријада занимљива туристичка манифестација која чува традицију и окупља посјетиоце из свих крајева Републике Српске и окружења, уврстили смо је у програм „Градишког љета“ и подржали од стране локалне управе“, рекао је начелник Аџић.

Један од организатора штрапаријаде Младен Топић, рекао је да су се прије пет година одлучили да организују штрап аријаду због тога што су увидјели да су на подручју Градишке и околине неоправдано занемарени коњички спортови, такмичења и узгој коња.

Топић је додао да је циљ да људи поново заволе коње а да штрапаријаду сваке године обогаћују новим садржајима, па је ове године такмичењу у повлачењу дрвених трупаца претходила изложба коња.

Организатори Пете штрапаријаде у Доњим Подградцима, која је окупила преко 3000 посјетилаца, су браћа Лукић и Топић, а покровитељи су Општина Градишка и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.