ЕКИПА АМУР-А ПОБЈЕДНИК 24. РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

Post Date: 02/07/2018

ЕКИПА АМУР-А ПОБЈЕДНИК 24. РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

Сениорска екипа Спортског  риболовног друштва „Амур” из Градишке освојила је прво мјесто у конкуренцији од 15 екипа на 24. Републичком такмичењу у спортском риболову које је одржано 1.јула у Градишци.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности општине Градишка Давор Глишић рекао је да је 24. Републичко такмичење у спортском риболову одржано у оквиру „Градишког љета” и нагласио да је риболовна стаза у Градишци једна од најатрактивнијих и најбољих у Републици Српској. Он је изразио наду да ће се у будућности максимално искористити потенцијал ријеке Саве  и да Градишка буде домаћин Европског првенства у спортском риболову.

Члан побједничког тима Раде Мајсторовић, који је освојио и треће мјесто у појединачном пласману, рекао је да „Амур-у“ много значи титула првака Републике Српске. Он је истакао да је данас пресудило знање и познавање такмичарске стазе.

У категорији сениорки прво мјесто је заузела екипа из Спортског  риболовног друштва „Врбас” из Лакташа. Шампион Републике Српске за 2018. годину је Давор Вучичевић  из Спортског  риболовног друштва „Клен” из Козарске Дубице.

Сенка Алексић из Спортског  риболовног друштва „Врбас” из Лакташа каже да се екипа дужи низ година такмичи и остварује добре резултате. Она је истакла да учествују у БиХ лиги и додала да жене рибари немају могућност да иду на даља такмичења. Алексићева је нагласила да посљедње три године учествују у Јадранско-подунавском купу који би се ускоро требао одржати у Прњавору.

Предсједник Спортско риболовног савеза Републике Српске Милован Живковић рекао је да се од 24 Првенства њих 19 одржало у Градишци. Живковић је истакао да је риболовна стаза у Градишци једна од најбољих у Републици Српској и шире. Живковић је додао да је Првенство квалификационо и да побједници настављају такмичење на нивоу БиХ и остварују могућност у даљем такмичењу ван граница БиХ.