„КАЈАК КАНУ ГРАДИШКА 2018“

Post Date: 29/07/2018

„КАЈАК КАНУ ГРАДИШКА 2018“

На обали ријеке Саве у оквиру „Меморијала Срђан Бакић“ одржано је Међународно такмичење у кајаку и кануу на мирним водама „Кајак кану Градишка 2018“. Побједник овог осмог по реду такмичења био је домаћи Кајак-кану клуб „Сава“  Градишка, док су друго и треће мјесто заузели кајак-кану клубови из Славонског Брода – „Олимпик“, односно „Марсонија.
Почетак такмичења у кајаку и кануу озваничио је замјеник начелника општине Градишка Огњен Жмирић.

Ово је једна дивна манифестација која окупља наше најмлађе. На овај начин, бавећи се овим спортом ми у Градишци оживљавамо ријеку Саву и дешавања на њој, што свакако треба да буде циљ не само Кајак-клуба „Сава“ него и локалне заједнице, али и свих становника наше општине. Мислим да Саву нисмо довољно искористили, њен потенцијал је пуно већи“, рекао је Жмирић.
Секретар Кајак-кану клуба „Сава“ Градишка Момир Брајић је рекао да је учествовало 13 екипа, односно 230 такмичара, из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније и Црне Горе и додао да су задовољни јер су у прилици да организују ово такмичење уз велику помоћ бројних спонзора а посебно Општине Градишка. Брајић је навео да је ово такмичење образ Кајак кану клуба „Сава“, Општине и цијеле локалне заједнице због чега га настоје организовати на начин да сви из Градишке оду срећни, задовољни и са лијепим успоменама. Према његовим ријечима ово међународно такмичење својеврсна је припрема за државно првенство на коме ће се видјети резултати њиховог рада.

Чланови Кајак-кану клуба „Сава“ Јелена Каран и Лазар Ловреновић су рекли да је тешко тренирати али да се труд вишеструко исплати, о чему свједоче бројне медаље.
Ово је четврта сезона како веслам за овај клуб и није ми прво такмичење. Почела сам тренирати јер је заиста лијеп спорт, друштво је одлично, као и тренер, а и само вјежбање укључује сваки дио тијела“, рекла је Јелена.
Тренирам од почетка оснивања клуба „Сава“. До сада је било доста медаља, на примјер на државном такмичењу сам био други у К2. Наш тренер је толико добар да ми са лакоћом освајамо медаље“, додао је Лазар.
Кајак-кану клуб „Олимпик“ из Славонског Брода трећу годину учествује на такмичењу у Градишци. Један од чланова, Марко Липовац навео је да је за велике успјехе неопходан свакодневни тренинг.
Мени је ово друга година да учествујем, и прије три године је било јако добро, за мене особно успјешно. Наступио сам тада у шест утрка и у свих шест сам успио побиједити, што ми дуго није пошло за руком. Иначе сам бивши хрватски репрезентативац у кајаку и бивши кандидат за Олимпијске игре 2012. године. Такође сам тренер у клубу „Олимпик“ гдје тренирам пуно младих и дјеце, од којих је већ шесторо у репрезентацији Хрватске“, рекао је Липовац.
Кајак-кану клуб „Сава“ Градишка је почео са радом 2009. године, данас броји 170 чланова и у августу ће бранити титулу државног првака.