ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Post Date: 22/06/2018

ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је пријем за дјецу са Косова и Метохије која у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ бораве код породица у Градишци.

Начелник Аџић је подсјетио да општина Градишка већ пету годину учествује у овом пројекту, те је дјеци овом приликом уручио пригодне поклоне.

„Надам се да су дјеца осјетила слободу и створила нова пријатељства која ће одржавати“, истакао је Аџић, додавши да општина Градишка разумије проблематику људи са Косова.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов изразио је захвалност Општини Градишка и свим породицама у Српској које су угостиле дјецу са Космета, нагласивши да је овај пројекат веома важан за спајање истог народа са обе стране ријеке Дрине.

Директорица Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Турјака навела је да је било задовољство бити школа домаћин и угостити дјецу са Космета, изразивши наду да ће дјеца понијети лијепа сјећања на Турјак, Градишку и Републику Српску.

Током боравка код породица вршњака у Градишци дјеца са Косова и Метохије имали су организоване посјете разним установама, туристичке обиласке и друге занимљиве забавне садржаје.

Ове године у Градишци домаћин је била Основна школа „Вук Стефановић Караџић”  чији су ученици и њихови родитељи угостили 45 ученика и четворо наставника из четири основне школе из Клокот Бање, општине Витина.