ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА 2018“

Post Date: 29/06/2018

ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА 2018“

У организацији Министарства породице, омладине и спорта РС и Општине Градишка, уз медијско покровитељство Радио телевизије Републике Српске, данас је у Културном центру Градишка одржана традиционална манифестација „Конференција беба“.
На овогодишњу „Конференцију беба“ пријавило се 80 малишана узраста до годину дана, а прве награде додијељене су – најмлађој беби Алексеју Пећанину, најстаријој Вељку Баруџији и беби са највише браће и сестара, њих осморо, Љубиши Лукићу.

Начелник општине Градишка додијелио је прве награде. „Најбитнија ствар је повећање наталитета не само на простору општине Градишка него и на простору Републике Српске. Сви, почев од локалне управе, Владе Републике Српске, министарстава и друштва у цјелини треба заједно да промовишемо подизање наталитета. Треба дати шансу младим људима како би видјели овдје своју перспективу за формирање својих породица. Општина Градишка се труди и по питању младих и дјеце издвајајући значајна средства из свог буџета, од подршке за сваку новорођену бебу до низа других ствари. Морам нагласити да је Општина Градишка једна од ријетких која из свог буџета издваја 10 одсто за школство и предшколске установе на простору градишке општине“, истакао је начелник Аџић.

Двадесетдвогодишња Дејана Пећанин родила је Алексеја 16. јуна. Она је рекла да није било тешко одлучити се да постане млада мајка те поручила и другим младим људима да се не требају бојати родитељства јер је оно највећа срећа.
Бојана Томић постала је мајка близанаца Реље и Милице 13. јуна. „Пресрећни смо родитељи иако још увијек нисмо у потпуности свјесни свега, али бебе су предобре и желим да се захвалим свима за награду“, истакла је Бојана.
Конференција беба“ под слоганом „Љепша Српска – бројнија Српска“, у оквиру Видовдана, проводи се у многим општинама и градовима Републике Српске са циљем промоције одговорног родитељства и подизања наталитета.