ПРИЈЕМ ЗА ВУКОВЦЕ И УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Post Date: 15/06/2018

ПРИЈЕМ ЗА ВУКОВЦЕ И УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је данас пријем за ученике носиоце дипломе Вук Стефановић Караџић и ученике генерације завршних разреда основних и средњих школа са подручја наше општине.
Први човјек општине изразио је задовољство што је пријему присуствовало 25 носиоца дипломе „Вук Стефановић Караџић“ и 11 ученика генерације, нагласивши да иза тих младих људи стоји велики труд и залагање који су за сваку похвалу, али и награду.
Њихов труд и рад није узалудан. Они желе да буду озбиљни људи који ће сутра бити спремни преузети најодговорније функције како на подручју општине Градишка тако и Републике Српске. Ми као Локлана управа желимо да им пружимо што боље услове за школовање“, рекао је начелник Аџић.
Ученица генерације Основне школе „Петар Кочић“ из Нове Тополе, Бојана Митровић рекла је да није очекивала да ће бити проглашена учеником генерације и додала да је почаствована пријемом код начелника.
Ишла сам на такмичења из математике и физике. Надам се да ћу наставити са добрим рeзултатима и у будућности јер сам уписала математичку гимназију“, рекла је Митровићева.
Зоран Јанковић је ученик генерације Основне школе „Козарска дјеца“ из Крушкика. Он је рекао да је за успијех било потребно много труда и рада и додао да планира након Гимназије уписати електротехнички факултет. Јанковић је нагласио да је он, у његовој породици трећи ђак генерације, прије њега том титулом окитиле су се његове сестре Маја и Зорица.
Ученик генерације Техничке школе Драго Шмитран изразио је задовољство због одржаног пријема код начелника општине, те захвалио начелнику што је препознао његов и успијех свих других вуковаца као и на новчаној награди.
Од прошле године Општина Градишка вуковцима додјељује новчану награду у износу од 100 КМ, ученицима генерације основних школа 300, а ученицима генерације средњих школа 500 КМ.